Skip to main content
Print Logo
Du bruker en utdatert nettleser. Din opplevelse av nettsiden vil ikke være optimal på grunn av vårt fokus på ytelse, sikkerhet og funksjonalitet. Vurder å oppgrader din nettleser dersom du har problemer med å bruke siden. Lær mer
Vi er på jakt etter mer varer!
Når produktet er tilgjengelig
Beskrivelse

Den amerikanske gull Eagle mynten ble autorisert av Gold Bullion Coin Act fra 1985 og ble først lansert i 1986. Den tilbys i 1/10, 1/4, 1/2 og 1 troy ounce increments og hver mynt er garantert av amerikanske myndigheter for å inneholde den oppførte vekten i rent gull. Eagle mynten er 22 karat gull og er laget fra 91.67% gull og 8.33% kobber for å gjøre det mer holdbart. Denne kombinasjonen er tradisjonelt referert til som "kronegull" og ble brukt av den britiske troene i århundrer for å sikre at mynter varte lenger, samtidig som de inneholdt den nødvendige mengden gull. Den totale vekten for denne mynten er 0.2727 troy ounces og det gjør at mynten fortsatt kan ha 0.25 oz av gull, selv om det ikke er 999 eller 9999 rent gull.

På forsiden av denne mynten er det en gjengivelse i full lengde av Augustus Saint-Gaudens Lady Liberty med flagrende hår, en olivengren i sin venstre hånd og en fakkel i sin høyre hånd. The Capitol building er i bakgrunnen. Lady Liberty er omkranset av en stigende sol og 50 stjerner. Ordene "LIBERTY" og "2017" er også på myntens ansikt.

Baksiden av mynten ble designet av Miley Busiek og viser en flyvende hannørn, også med en olivengren, og en hunnørn med nyklekkede barn i redet sitt. Ordene "UNITED STATES OF AMERICA" er vist tydelig og uttrykket "E pluribus unum" og "In God We Trust" er på hver side og nederst er vekten, renheten og den pålydende verdien, som i dette tilfellet er "1/4 oz Fine Gold - 10 Dollars".

Denne mynten har blitt et fast innslag i bullion-verdenen og er praktisk talt synonymt med pålitelighet, siden den har blitt en av de mest anerkjente bullion gullmyntene i verden.

Spesifikasjoner
4555
Canada
U.S. Mint
Brilliant usirkulert
9167
Gjengivelse av Augustus Saint-Gaudens Lady Liberty, og ordene "LIBERTY 2017"
En hannørn som bærer på en olivengren
22
1.83
USD 10
2017
Miley Busiek (forside), Gjengivelse av Augustus Saint-Gaudens Lady Liberty (bakside)
0.25

VE (Vareenhet)

4555

Land

Canada

Produsent

U.S. Mint

Tilstand

Brilliant usirkulert

Karat

9167

Fremside

Gjengivelse av Augustus Saint-Gaudens Lady Liberty, og ordene "LIBERTY 2017"

Preg

En hannørn som bærer på en olivengren

Diameter (mm)

22

Gjennomsnittlig tykkelse (mm)

1.83

Lovlig betalingsmiddel

USD 10

År

2017

Designer

Miley Busiek (forside), Gjengivelse av Augustus Saint-Gaudens Lady Liberty (bakside)

Vekt av metall (ozt)

0.25
Tilbakemeldinger