Print Logo
Du bruker en utdatert nettleser. Din opplevelse av nettsiden vil ikke være optimal på grunn av vårt fokus på ytelse, sikkerhet og funksjonalitet. Vurder å oppgrader din nettleser dersom du har problemer med å bruke siden. Lær mer
På lager
Beskrivelse

The American Silver Eagle er den offisielle bullion sølvmynten i De Forente Stater. Den ble først utstedt av United States Mint 24. november, 1986. Den er laget kun i en-troy ounce størrelse som har en nominell pålydende verdi av en dollar og er garantert å inneholde en troy ounce av 999 rent sølv. Innholdet, vekten og renheten er sertifisert av United States Myntverk. I tillegg til bullion-versjonen, har United States Myntverk produsert en proof-versjon og en usirkulert versjon for myntsamlere. Silver Eagle har blitt produsert ved tre myntverk: Philadelphia Mint, San Francisco Mint og West Point Mint, selv om sistnevnte produserer den mest betydelige mengden av mynt.

The design on the coin's obverse was taken from the "Walking Liberty" design by Adolph A. Weinman which originally had been used on the Walking Liberty Half Dollar coin of the United States from 1916 to 1947. Siden dette dristige designet har vært en offentlig favoritt, og faktisk et av de mest elskede design fra alle mynter i de Forente Stater i moderne tid, sølv eller annet. Designet ble gjenopplivet for Silver Eagle i tiårene senere. Forsiden er inngravert med året for utmynting eller utstedelse, ordet LIBERTY, og uttrykket IN GOD WE TRUST.

Baksiden ble utformet av John Mercanti og viser en heraldisk ørn bak et skjold; ørnen holder på en olivengren i sin høyre klo og piler i sin venstre klo, noe som gjenspeiler De Forente Staters Riksvåpen; over ørnen er det tretten femarmede stjerner som representerer de Tretten Koloniene. Baksiden er gravert med frasene UNITED STATES OF AMERICA, 1 OZ. FINE SILVER ONE DOLLARS, og E PLURIBUS UNUM, i tillegg til myntverkmerket hvis det er aktuelt.

Ved et antall på 20 av disse myntene vil de bli fraktet i et plastikkrør, og ved et antall på 500 vil disse myntene bli fraktet i en monsterboks.

These coins are discounted as they may be tarnished, scratched or visibly handled.

Spesifikasjoner
2608
US
U.S. Mint
Brilliant usirkulert/Brukt
999
Walking Liberty
Ørn
1986
4.05
0.32
USD 1
1.0000

VE (Vareenhet)

2608

Land

US

Produsent

U.S. Mint

Tilstand

Brilliant usirkulert/Brukt

Karat

999

Fremside

Walking Liberty

Preg

Ørn

Først utgitt

1986

Diameter (mm)

4.05

Gjennomsnittlig tykkelse (mm)

0.32

Lovlig betalingsmiddel

USD 1

Vekt av metall (ozt)

1.0000
Tilbakemeldinger