Skip to main content
Print Logo
Du bruker en utdatert nettleser. Din opplevelse av nettsiden vil ikke være optimal på grunn av vårt fokus på ytelse, sikkerhet og funksjonalitet. Vurder å oppgrader din nettleser dersom du har problemer med å bruke siden. Lær mer
Vi er på jakt etter mer varer!
Når produktet er tilgjengelig
Beskrivelse

Disse rounds er laget fra skatter som er gjenvunnet fra skipsvraket S.S. Gairsoppa, som ble hevet til overflaten av Odyssey Marine Exploration.

SS Gairsoppa var en britisk damphandelsskip med stålskrog som ble bygget og sjøsatt i 1919, mest sansynlig navngitt etter Gersoppa falls i India. Eid av British India Steam Navigation Company Ltd fra London hadde det vært et sivilt handelsskip frem til det ble ført opp til krigsinnsatsen som et lasteskip for krigs forsyninger.

Under en forsyningsreise som begynte i desember, 1940, ble hun lastet med sølv ingots, råjern og te på en tur fra Calcutta, India til Storbritania. Gairsoppa hadde reist fra Cape i Sør-Afrika til sør-atlanteren hvor hun møtte en flåte av andre handelsskip i havnen til Freetowm i Sierra Leone under Master Gerald Hyland. Hun skulle seile derfra til Galway, Irland hvor lasten skulle leveres.

Men ikke lenge etter avreise fra Sierra Leone ble flåten truffet av sterk vind og urolig sjø på åpent vann i Atlanterhavet. Gairsoppa begynte å gå tom for kull og ble tvunget til å skille fra resten av flåten for å sette en mer direkte rute til Galway. Hun ankom aldri.

Den 16. februar, 1941, ble S.S Gairsoppa oppdaget av et tyskt Focke-Wulf Fw 200 fly og ble deretter torpedert 17. februar av en tysk U-båt U-101 under kommandoen til Ernst Mengersen og sank med 85 tapte liv. 1 livbåt ledet av andreoffiseren, R.H. Ayres klarte å unnkomme med 6 andre besetningsmedlemmer, men bare Ayres ble trukket opp fra sjøen i live etter at båten kantret.

I nesten 70 år satt Gairsoppa på havbunnen, på nesten 5 kilometer dyp i atlanterhavet omtrent 480 km sørvest for den irske kysten. Etter et par mislykkede forsøk på å finne et bergnings mannskap, bekreftet Florida baserte Odyssey Marine Exploration den 26. september, 2011 identiteten og plasseringen av Gairsoppa. Gjenvinningen begynte 23. juli, 2013 det ble rapportert 61 tonn sølv bullion hadde blitt reddet. Mesteparten av sølvet som ble gjenvunnet (3 av 4 enheter) var 915 rene Dore (delvis raffinerte) barrer.

Her er din mulighet til å eie en del av historien. Med kun et begrenset opplag av disse 1 oz rounds noensinne laget, vil de garantert gå unna raskt!

This item may arrive in tarnished or used condition. Each round comes encapsulated.

Spesifikasjoner
3099
US
Sunshine Minting
Pent brukt
999
Ordene "Certified Gairsoppa Shipwreck Silver One Troy Oince .999 Fine Silver"
SS Gairsoppa sett i profil på 1920-tallet og ordene "SS Gairsoppa Sunk February 17, 1941"
2014
38.5
2.85
1.0000

VE (Vareenhet)

3099

Land

US

Produsent

Sunshine Minting

Tilstand

Pent brukt

Karat

999

Fremside

Ordene "Certified Gairsoppa Shipwreck Silver One Troy Oince .999 Fine Silver"

Preg

SS Gairsoppa sett i profil på 1920-tallet og ordene "SS Gairsoppa Sunk February 17, 1941"

Først utgitt

2014

Diameter (mm)

38.5

Gjennomsnittlig tykkelse (mm)

2.85

Vekt av metall (ozt)

1.0000
Tilbakemeldinger