Skip to main content
Print Logo
Du bruker en utdatert nettleser. Din opplevelse av nettsiden vil ikke være optimal på grunn av vårt fokus på ytelse, sikkerhet og funksjonalitet. Vurder å oppgrader din nettleser dersom du har problemer med å bruke siden. Lær mer
Vi er på jakt etter mer varer!
Når produktet er tilgjengelig
Beskrivelse

American Sølv Eagle er den offisielle sølv bullion mynten i USA. Den ble først utgitt av United States Mint den 24. november, 1986. Den er laget kun i en-troy ounce størrelse som har en nominell pålydende verdi av en dollar og er garantert å inneholde en troy ounce av 999 rent sølv. Innholdet, vekten, og renhet er garantert av United States Mint. I tillegg til bullion versjonen, har United States Mint produsert en proof versjon og en usirkulert versjon for myntsamlere. Silver Eagle har blitt produsert ved tre myntverk: Philadelphia Mint, San Francisco Mint og West Point Mint, selv om sistnevnte produserer den mest betydelige mengden av mynt.

Designet på myntens forside ble tatt fra "Walking Liberty" designet av Adolph A. Weinman som opprinnelig ble brukt på Walking Liberty Halv Dollar mynten i De Forente Stater fra 1916 til 1947. Siden dette dristige designet har vært en offentlig favoritt, og faktisk et av de mest elskede design fra alle mynter i de Forente Stater i moderne tid, sølv eller annet. Designet ble gjenopplivet for Silver Eagle i tiårene senere. Forsiden er inngravert med året for utmynting eller utstedelse, ordet LIBERTY, og uttrykket IN GOD WE TRUST.

Baksiden ble utarbeidet av John Mercanti og viser en heraldisk ørn bak et skjold; ørnen holder på en olivengren i sin høyre klo og piler i sin venstre klo, som et ekko av the Great Seal i de Forente Stater; over ørnen er tretten femkantede stjerner som representerer de tretten koloniene. Baksiden har inskripsjonen UNITED STATES OF AMERICA, 1 OZ FINE SILVER ONE DOLLAR, og E PLURIBUS UNUM, i tillegg til myntverkmerket, i noen tilfeller.

These coins will be shipped to you individually protected in a clear plastic sleeve. In multiples of 20 these coins will be shipped in a plastic tube.

Spesifikasjoner
3058
USA
U.S. Mint
Pent brukt
999
Walking Liberty
Ørn
1986
4.05
0.32
USD 1
2014
Adolph A. Weinman (forside), John Mercanti (bakside)
1.0000

VE (Vareenhet)

3058

Land

USA

Produsent

U.S. Mint

Tilstand

Pent brukt

Karat

999

Fremside

Walking Liberty

Preg

Ørn

Først utgitt

1986

Diameter (mm)

4.05

Gjennomsnittlig tykkelse (mm)

0.32

Lovlig betalingsmiddel

USD 1

År

2014

Designer

Adolph A. Weinman (forside), John Mercanti (bakside)

Vekt av metall (ozt)

1.0000
Tilbakemeldinger